ESF har starka traditioner som en förening som fostrar unga kappseglare, vare sig målsättningen är tävlingsframgång eller att njuta av en trevlig hobby tillsammans med goda kamrater. Många av vårt lands toppseglare har fått lära sig seglingens grunder på ESF.

Tränings- & Hobbygrupper

ESF ordnar både nybörjar- och fortsättningskurser för barn i åldern ca 7-14. Dessutom kan föreningen också skräddarsy ihop en seglingskurs för intresserade vuxna. Kurserna leds av erfarna kappseglare och välskolade ledare. Främst använder vi svenska i vår verksamhet, men alla är tvåspråkiga, så språket är inte ett hinder på ESF.

Från äventyrsläger till tävlingsläger

Föreningen brukar årligen ordna flera olika sorters läger för alla nivåers juniorer. Det ordnas allt från tävlingsläger för aktiva kappseglare till sommar- och äventyrsläger där fokuset ligger mera på att ha skoj i skärgården än bankappsegling. Läger är ett utmärkt sätt för de aktivare seglarna att få fila på sina talanger eller för att prova på nya aktiviterer och stifta nya bekantskaper.

ESF Jollar

Föreningen äger optimistjollar, Zoom8-jollar och RSFevor. Förutom de nyaste jollarna är föreningens båtar i huvudsak till för att användas på juniorkurserna och för att nya juniorer ska få bekanta sig med segling.

Varukorg
Rulla till toppen