Espoo-Naissaari Race introducerar Cruising -klass

Vinterns slut närmar sig så man kan försiktigt vända blicken mot uppföljaren till Espoo-Suursaari Race nämligen Espoo-Naissaari Race. Tävlingen arrangeras som tidigare av fyra Esbo föreningar: ESF, EMK, EPS och KLV.

Kappseglingen genomförs 7.-9.6.2024 och årets version av Espoo-Naissaari Race har tre olika banalternativ och seglas i fyra olika klasser: FinRating DH, FinRating, Cruising och Open. För att hjälpa dig välja klass och veta vilken bana som seglas ta en titt på klassdiagrammet. Anmälan till tävlingen sker via Manage2Sail och där finns även den officiella tävlingsinbjudan.

Årets nyhet är en Cruising -klass

En Cruising -klass introduceras i år. Deltagande i klassen är ämnat endast för båtar som deltar med ett FinRating -tabelltal. Om den båttyp ni seglar saknar ett FinRating -tabelltal, men båttypen finns i den globala ORC databasen, kan Havskappseglarna rf på begäran av seglaren ta med båttypen i FinRating -tabellen. Och på så vis göra det möjligt att delta i Cruising -klassen.

Det här är möljigt tack vare ett samarbete mellan Espoo-Naissaari Race tävlingskommitté och Havskappseglarna rf. för att främja kölbåtskappseglandet i Finland. Tack vare samarbetet kan en båttyp som inte tidigare funnits i FinRating -tabellen få ett FinRating -tabelltal giltigt för hela säsongen utan kostnad. Men notera att man bör vara ute i god tid, begäran skall lämnas in senast 5.5.2024 och det skall göras på rätt sätt. Instruktioner fås av tävlingskommittén genom att skicka e-post till naissaarirace@gmail.com.

Mera information om kappseglingen hittas på addressen naissaarirace.fi och på Manage2Sail. Tävlingen kan även följas på Instagram @espoonaissaarirace och Facebook: Espoo Naissaari Race.

Frågor eller vid önskan om mer information kontakta arrangörerna via e-post på adressen naissaarirace@gmail.com.

Varukorg
Rulla till toppen