Seglingsligan 2019 etapp 1 klar – Brändö Seglare vann

Lyckade arrangemang, vädret kunde ha varit bättre!

Så här skriver förbundets Iina Airio:

Suomen Purjehdus ja Veneily ry, tiedote.

Kokenut Brändö Seglare näytti taitonsa ensimmäisessä Purjehdusliiga-karsinnassa

Suomen Purjehdusliigan ensimmäinen karsintalohko on purjehdittu menestyksekkäästi Espoossa. Ylivoimaiseen voittoon kiiti helsinkiläisen Brändö Seglaren ykkösjoukkue (32,5 pistettä).
Paikkansa Maarianhaminassa 11.-13. lokakuuta purjehdittavassa finaalissa varmistivat myös Nyländska Jaktlubben (41), Åländska Segelsällskapet (42), Brändö Seglare 2 (55) ja WaWe Sailing Academy (66).
– Olemme purjehtineet samalla joukkueella kolme vuotta. Se auttaa tietysti, kun manööverit ovat kunnossa. Emme tehneet viikonloppuna suuria virheitä ja onnistuimme purjehtimaan tasaisesti, BS1:n kippari Mattias Lindfors kiittelee tiimiään (Niclas Borenius, Jonathan Barck ja Asta Salo).
Toinen karsintalohko purjehditaan ensi viikonloppuna Naantalissa. Kuudenneksi ja seitsemänneksi Espoossa sijoittuneet joukkueet (Esbo Segelförening ja Xtra Staerk Ocean Racing Society) voivat osallistua karsintaan myös Naantalissa ja yrittää sitä kautta vielä sinetöidä paikkansa loppukilpailussa.
Suomen Purjehdus ja Veneilyn Purjehdusliiga-vastaava Thomas Hacklin on tyytyväinen kilpailuun.
– Kisa päästiin käymään vaihtelevissa olosuhteissa, kun perjantaina oli kevyttä tuulta ja viikonlopuksi tuuli voimistui. Esbo Segelföreningin järjestelyt olivat erinomaiset niin vesillä kuin maissa, ja purjehtijat viihtyivät hyvin, Hacklin sanoo.
– Taistelu karsinnan kärkisijoista oli kolmen tiimin kesken tiukkaa, ja viidennestä finaalipaikasta käytiin myös kova kamppailu. Meillä oli onnistunut avaus Purjehdusliiga-kaudelle.

SPV tiedottaa Naantalin karsintaan osallistuvista joukkueista ja purjehtijoista lähemmin.

Osakilpailut 2019:
Karsinta: 13.-15.9. Espoo, ESF (purjehdusajat noin: pe 13.30-18, la 10-17 ja su 10-16)
Karsinta: 20.-22.9. Naantali, NPS
Finaali: 11.-13.10. Maarianhamina, ÅSS

Ystävällisin terveisin,

Iina Airio
Kilpapurjehdustiedotus
Suomen Purjehdus ja Veneily
0400 418953
iina.airio@spv.fi

Varukorg
Rulla till toppen