Onsdagsseglingarnas resultat

Vissa har märkt att resultaten från Onsdagsseglingarna även finns publicerade på Manage2Sail utöver ESF:s egen webbplats. Det stämmer bra och om ni funderar varför kommer här en kort förklaring.

Resultaten körs parallellt för att ta reda på om Manage2Sail kan hantera Onsdagsseglingarna och dess lite unika poängräkningssystem. Hittills ser det bra ut, men vissa skillnader med nuvarande Manage2Sail inställningar finns, här kommer de som vi hittat hittills:

  • Manage2Sail visar resultaten på webben med en decimals noggrannhet. T.ex. 10.25 poäng avrundas till 10.3, men systemet räknar med 10.25, så avrundning i presentationen på webben inverkar inte på resultaten i något skede av säsongen.
  • Manage2Sail räknar bort ett resultat redan efter fyra seglade tävlingar. Kan tillfälligt bli annorlunda, men inverkar inte på totalresultatet för säsongen.
  • Resultaträkning för anmälda båtar går smidigt, bara att mata in position eller klassens starttid och båtarnas målgångstider.
  • Resultaträkning för oanmälda båtar blir ganska arbetsdrygt då resultaträknaren först måste registrera båten manuellt i Manage2Sail -portalen innan resultaten kan räknas i systemets resultaträkningsmodul.

Hittills har inga hinder uppdagats för att övergå i sin helhet till Manage2Sail. Men utvärderingen fortsätter säsongen ut. Om det finns skillnader mellan resultaten på webbplatsen och i Manage2Sail är det de officiella resultaten som publicerats på webbplatsen som räknas.

Passar även på att påminna arrangörerna (koppipersonalen) om den nya e-postlådan resultat@esbosegelforening.fi dit man bör skicka in tävlingsresultaten. Fungerar tillfredsställande och denna centrala plats för resultat har förenklat och förtydligat hanteringen lite grann.

Med vänlig hälsning,
Tävlingskommittén

PS – här hittas resultaten

Varukorg
Rulla till toppen