Kölbåtar

SONY DSC

Både större och mindre kölbåtar deltar aktivt i föreningens onsdagsseglingar men representerar också klubben på diverse nationella och internationella regattor. FinRating mätetalen gör att olika stora och olika snabba kölbåtar kan tävla mot varandra.

606

SONY DSC

606 är en aktiv klass på ESF sedan början av 2000-talet. I föreningen finns ett tiotal 606-båtar registrerade och deltar aktivt på föreningens Onsdagsseglingar.

ESF-seglare deltar också på nationell nivå och klassens FM brukar samla mycket erfarna och duktiga seglare.

Båten lämpar sig utmärkt för alla, allt från juniorer till äldre seglare som ännu vill hålla sig kvar i svängen. Den är lätt att segla och hantera, men har ändå allt som behövs för den vill söka toppfart och trim. I föreningens seglingar deltar seglare från alla kategorier och klassen är utmärkt om man vill lära sig mera. Mera om båten och aktivitet på andra håll finns på klassförbundets egna hemsidor, http://606.fi/ . Där finns mera information och också en köp/sälj-sida, samt linkar till svenska och danska förbund där klassen också är mycket aktiv.

I Amiralshamnen finns en kran och möjlighet till traileruppbevaring, och på Pentala finns ett begränsat antal bryggplatser speciellt för 606. Dessa reserveras mot avgift/säsong. I övrigt finns plats med bojförtöjning för gästande båtar.

Båtar från andra föreningar är välkomna att delta i föreningens onsdagsseglingar och det är önskvärt att anmäla sig via sidorna så arrangören får kännedom. För åtkomst till kran bör föreningen kontaktas på förhand.

 

Laser

SONY DSC

Laser Radial och Laser Standard klasserna är populära bland såväl ungdomar som äldre "masters" seglare. Förutom de traditionella onsdagsseglingarna arrangeras det ofta både träningar och läger på ESF. Föreningen brukar ofta vara väl representerad på olika stora tävlingar, allt från nationella rankingtävlingar ända till de Olympiska Spelen.

RS Feva

SONY DSC

RS Feva blev genast en storsuccé för ca 5 år sedan då föreningen införskaffade de två första jollarna. Efter det har fleetet vuxit till fem jollar som används flitigt av föreningens ungdomar. Besättningsuppsättninen växlas ofta vilket möjliggör att alla har bra möjlighet att lära sig och tävlingarna är jämna.

Zoom8 

zoom

Zoom8 är en perfekt klass för de juniorer som känner att de börjar bli för stora för Optimist. Ofta seglas Optimist och Zoom också sida vid sida då de är väldigt lik varandra men ändå bjuder på omväxling. Föreningen har ett antal Zoom-jollar som medlemmar kan hyra.

Optimist

SONY DSC