Tävlingsläger I, Äventyrslägret, Feva-lägret och Familjelägret kommer att ordnas med följande specialarrangemang. Genom att delta i verksamheten förbinder sig deltagarna, föräldrarna och tränarna/ledarna att följa dessa specialarrangemang.

Lägertidtabell, inbjudan/läger samt anmälningslänkar längre ned.

• Lagseglingskliniken 1-3.6 är backad redan tidigare i vår
  • Tävlingsläger I 8-11.6 ordnas med följande specialarrangemang:

• Gruppstorleken begränsas till 10 deltagare för Rankinggruppen och 8 deltagare/grupp för Kadett- och Regionalgruppen
• Rankinggruppens läger ändras till dagsläger (kl. 9-16.15 dagligen), priset ändras till 160€
• Avstånd på minst 1m hålls så långt som möjligt (bryts endast vid undantagsfall)
• Lägret hålls utomhus (OBS! Beakta väder och vind då ni packar inför lägerdagen)
• Vi följer en bra handhygien (möjlighet att tvätta händerna finns i WC:a, hand desi finns på land och i gummibåtarna)
• WC:na får användas (WC:na delas gruppvis och städas före/efter träningen)
• Det rekommenderas starkt att ingen i riskgrupp deltar, alla avgör dock själv risken i att vara med, ingen tvingas att delta
• Ingen får delta sjuk (ledare och tränare, kursdeltagare)
• Om någon insjuknar under lägret hålls den insjuknade separat från de övriga och föräldrarna ombes att hämta deltagaren så for som möjligt
• Programmet planeras så att det kan genomföras enligt de rekommendationer vi följer

• Äventyrslägret 15-17.6 ordnas med följande specialarrangemang:

• Gruppstorleken begränsas till 8 deltagare
• Lägret hålls som dagsläger (måndag 10-18, tisdag 9-18, onsdag kl. 9-17), transport ordnas från och till Amiralshamnen (meddela i fall du kommer direkt till Paven)
• WC:na får användas (WC:na på Paven delas gruppvis och städas under lägerdagen)
• Ingen får delta sjuk (ledare och tränare, kursdeltagare)

• Feva-lägret 25-26.6 ordnas men med följande specialarrangemang:

• Gruppstorleken begränsas till 10 deltagara (5 båtlag)
• Anmälning gärna parvis eller så att båtlagen kan bestämmas på förhand
• Lägret hålls som dagsläger (dagligen kl. 10-16), transport ordnas från och till Amiralshamnen (meddela i fall du kommer direkt till Paven)
• Samma båtlag hålls under hela lägret (gäller också under FevaCuppen 27.6)
• Avstånd på minst 1m hålls så långt som möjligt (avståndet kan vara under 1m inom båtlaget, i annat fall bryts minimiavståndet endast vid undantagsfall)
• Ingen får delta sjuk (ledare och tränare, kursdeltagare). Insjuknar den ena i båtlaget avbryts lägret även för den andra i båtlaget.

• Familjekurs 29.6-3.7 → familjeläger med segling

Familjelägret ordnas med följande specialarrangemang:

• Segling för barnen ordnas dagligen på förmiddagen enligt samma principer som gäller seglingskurserna D1 och D2, dvs.
1. Avstånd på minst 1m hålls så långt som möjligt (bryts endast vid undantagsfall)
2. Kursen hålls utomhus (OBS! Beakta väder och vind då ni packar för kursdagen)
3. Programmet planeras så att det kan genomföras enligt de rekommendationer vi följer

• Segling för familjen (familjevis) ordnas dagligen på eftermiddagen enligt följande principer:
1. En vuxen i familjen ska ha tillräckligt erfarenhet av att föra en mindre kölbåt (606) för att seglingen ska kunna förverkligas. Om ingen i familjen har denna erfarenhet kan familjen delta i lägret men eftermiddagsseglingen faller bort.
2. ESF har ledare på plats som drar själva seglingsprogrammet (lägger bana, finns på vattnet som säkerhetsbåt, ger instruktioner och tips från gummibåten. Ledaren kan inte vara i 606:n eftersom säkerhetsavståndet inte då kan följas)

• Alla måltider äts utomhus
• WC:na får användas (WC:na på Paven delas familjevis och städas dagligen av ledarna)
• Omklädningsrummen /duscharna får användas (en familj/gång).
• Ingen får delta sjuk (ledare och tränare, kursdeltagare)
• Om någon insjuknar under kursen hålls den insjuknade och dens familj separat från de övriga och familjen ombes att avbryta lägret
• Lägerinnehållet kan när som helst ändras så att programmet kan förverkligas på ett säkert sätt

• Valkyrianläger  16-17.7

Valkyrianlägret ordnas med följande specialarrangemang:
• Gruppstorleken begränsas till 24 deltagare, seglare från andra föreningar än ESF är välkomna med egen tränare (max 8 seglare/tränare)
• Läger ändras till dagsläger (kl. 10-16.15 dagligen), priset ändras till 80€ (de som kommer med egen tränare betalar 20€/seglare)
• WC:na får användas (WC:na delas gruppvis och städas före/efter träningen)
• Ingen får delta sjuk (ledare och tränare, kursdeltagare)

Sidan uppdateras, ändringar kan förekomma!

Läger 2020

Säsongavslutningsläger för

Regional- och kadettgruppen

9/2020 Inbjudan

*Läger och datum är preliminära för säsongen 2020 - ändringar kan förekomma!