Junior Nyheter

Juniorernas säsongavslutning och mörkersegling 2021

Välkomna på Juniorernas säsongavslutning och mörkersegling onsdag 27.10 kl 17-19 i Amiralshamnen!

Inbjudan

Anmälning senast 26.10

Höstlovsläger på ESF för Opti Ranking- och Regionalseglare

Välkommen på Höstlovsläger till ESF!

Vi ordnar ett gemensamt höstlovsläger tillsammans med EMK och EPS 20-22.10.2021 för Rankingseglare och 21-22.10.2021 för Regionalseglare. Vi beaktar förhållandena under lägret och försöker ta ut allt av dem. Program med väderreservation.

Vi börjar lägerdagarna kl. 10 i Amiralshamnen (seglingskläderna färdigt ombytta men båten behöver inte vara riggad) och slutar kl 15. Reservera med egen termoslunch. Klä på dig varmt och reservera med mycket varma byteskläder och byteshandskar. Vi rekommenderar torrdräkt!

Som tränare på lägret fungerar tränare från EMK, EPS och ESF (Erica, 040-1241412).

Med på lägret ryms 15 deltagare/grupp (Ranking/Regional). Anmälning via den egna föreningen senast 15.10 men gärna tidigare.

Ses på lägret!

--

Tervetuloa syyslomaleirille ESF:lle!

Järjestämme yhteisen syyslomaleirin EMK-EPS-ESF yhteistyössä Rankingtason purjehtijoille 20-22.10.2021/Kadettitason purjehtijoille 21-22.10.2021. Leirillä yritämme huomioida olosuhteet ja harjoitella niitä hyväksikäyttäen mahdollisimman tehokkaasti. Ohjelma on säänmukainen.

Aloitamme leiripäivät Amiraalinsatamassa klo 10 (purjehdusvaatteet valmiiksi vaihdettuna, ei tarvitse olla rikattuna) ja lopetamme n klo 15. Varaathan oman termoslounaan mukaan. Pue lämpimiä vaatetta päälle ja varaa mukaan runsaasti vaihtovaatteita ja vaihtohanskoja. Suosittelemme kuivapuvun käyttöä!

Valmentajina toimii EPS:n, EMK:n ja ESF:n valmentajia (Erica, 040-1241412).

Leirille mahtuu mukaan 15 purjehtijaa/ryhmä (Ranking/Kadetti). Ilmoittautuminen tapahtuu oman seuran kautta viimeistään 15.10.

Nähdään leirillä!

Ändrade kontaktuppgifter!

Från och med 01/2020 slopas juniorledarna (at) esbosegelforening.fi mail-adressen.

I fortsättningen kan ni nå oss på:

  • kurser (at) esbosegelforening.fi   i ärenden gällande seglingskurser.
  • junior (at) esbosegelforening.fi    i ärenden gällande tränings- och övrig juniorverksamhet.

Juniortalko

Onsdag 9.10 ordnas det Juniortalko i Amiralshamnen från kl. 16.30- ca 19
Vi städar undan föreningens jollar, gummibåtar och övrig utrustning inför vintern. Kom med och hjälp till, blir vi många så går det snabbt! Vi börjar kl. 16.30 och håller på till ca kl. 19 eller tills allt är undanstädat. Kom med hela tiden eller en stund då du hinner! Samtidigt kan du städa undan din egen jolle. Juniorverksamheten bjuder på något smått och gott =) Välkomna!

ESF Juniorteam

Vinterträning för juniorer

ESF ordnar mångsidig fysträning för juniorer under vintern 2019-2020! Allt från gymträning till pilates och utelänk till bollspel. Kom med och ha det roligt tillsammans också under de kallare månaderna då det inte går att segla.

Det finns också en grupp för vuxna! Pilates/konditionsträning (nästan) varje tisdag med duktig tränare. Alla juniorföräldrar med!

Läs mera om Vinterträningen och Seglarjumpan för vuxna här

Tävlingsläger II, 6-7.8.2019

Tävlingsläger II är riktat till ESF Regional- och Rankinggseglare som deltar i FM/Kadettävlingen i Åbo.

Inbjudan till lägret, häng med!

Feva Träning på ESF

ESF ordnar en grupp för Feva intresserade seglare. Gruppen tränar fyra gånger på försommaren före Feva Cupen som seglas den 4 juli utanför Harrys. 

Läs mera om:

Feva-träningsgruppen 

Feva Cup 4.7

Seglingskurser för juniorer 2019

ESF ordnar fyra seglingskurser för juniorer sommaren 2019. Kurserna är nybörjar- och fortsättningskurser. 

Kurserna  10-14.6 (D1) och 24-28.6 (D2) är dagskurser från måndag-fredag för barn i åldern 7-15.

Kurserna 17-20.6  (Ö1) och 29.7-2.8 (Ö2) är övernattningskurser för barn i åldern ca 9-15.

Läs mera om kurserna

 

ESF Tävlingsläger I, 3-6.6.2019

ESF traditionella tävlingsläger går av stapeln första veckan under sommarlovet. Under det fyra dagar långa lägret samlas seglare från olika träningsgrupper till läger ute på Paven.


På onsdagen deltar vi med Kadett- och Regionalgrupperna i onsdagens kvällssegling och på torsdag kväll seglas ESF Utmanartävling. ESF Rankinggrupp har eget program.


Se hela programmet nedan. Välkommen med!

Inbjudan

Äventyrsläger 2019

Välkommen på ESF:s Äventyrsläger 2019!

Vill du uppleva ett sommaräventyr? ESF:s Äventyrsläger erbjuder lägerliv och en massa häftigt och varierande program. Vi lär oss bo i tält och laga mat utomhus. I år ordnas Äventyrslägret 1-3.7. Lägret är för barn i åldern 9-12 år. Kom med och upplev någonting annorlunda!

Läs mer

 

Våghalsarna på seglingsläger

 

DET HÄR ÄR DEN FÖRSTA BOKEN I BOKSERIEN STÅHEJ PÅ SJÖN OCH DEN PUBLICERAS TILL JULEN!

kansi swe

Våghalsarna på seglingslägret är en fängslande och rolig berättelse om sex kompisars oförglömliga lägervecka. Boken presenterar grunderna i Optimistjollesegling och lägerliv för läsaren med lekfulla och åskådliga illustrationer. Boken introducerar läsaren i sporten och inspirerar till att pröva på segling.

”Om barnen skulle läsa boken innan de kom på en grundkurs i segling, fick de mycket mera ut av kursen.” – Författare och seglingsinstruktör Lissu Suursalmi

Oliver som vågar sig med på seglingslägret får nya vänner: lilla Saaga, ordentliga och noggranna Nuppu, Mikko som har god aptit, den rara Luna som är med på allt och Leo som vill bli ingenjör när han blir stor. De bildar Våghalsarna som lär sig i grunderna i segling instruerade av Sisu och Marianne samtidigt som de njuter av lägeröns djur och natur samt lägerkompisarna.

Den här unika hobbyboken presenterar med ett nytt grepp den utmanande seglingsterminologin och -begreppen för läsaren. Boken belyser också seglingens mångsidighet. Boken är gjort för att minska det elitistiska ryktet segling har och den vill väcka barnen till att ta hand om varandra och naturen. I bokens berättelser behandlas på ett naturligt sätt även de rädslor och den tolerans som barnen känner.

”Berättelsen lämpar sig utmärkt som ett verk som ökar alla barns allmänbildning inom segling.” – Illustrationer och ombrytning Pekka Rahkonen

Boken rekommenderas för barn i lågstadieåldern som älskar roliga berättelser och underhållande illustrationer. Boken kan gott användas både av sjöbjörnar och landkrabbor, som reselektyr på segelbåten, stugan och stranden. Boken lämpar sig dessutom som läromedel som ökar kunskap i segling och rekommenderas som läsning på lågstadiet.

Våghalsarna på seglingsläger består av 64 sidor och är riktad till 7–12-åringar. Våghalsarna på seglingsläger är den första boken i serien. Boken är gjord i samarbete med Segling och Båtsport i Finland rf enligt föreningens undervisningsmodell.

Via beställning genom ESF eller när du köper boken från Skärgårdsbutiken stöder du ESF's juniorverksamhet med 5,00 €  / bok.

Priset endast 24,95 € inkl moms 10%, normalpris 29,95 €

Köp GENAST så hinner boken i julklappssäcken! Böckerna kan hämtas från Skärgårdsbutiken, Sommarövägen 23.

Du kan också välja att få din bok per post med 5,00 € tilläggsavgift men då kan vi inte garantera att du får den före Julen.

BESTÄLL HÄR eller köp direkt från Skärgårdsbutiken!

Medlemsansökan juniorer

Juniorer (högst18 år) kan nu skicka in en medlemsansökan direkt från hemsidan.

Blankett för medlemsansökan, junior