Välkommen och segla Grand Opening 26.5!

ESF:s traditionella Grand Opening seglas på lördag.
Skepparmöte i Amiralshamnen kl 14, start vid Paven, gamla startkoppin, ca kl 15 (exakt starttid bestäms vid skepparmötet).
Vi tillämpar onsdagsrutinerna, dock med den skillnaden att vi startar utanför gamla koppin och använder den och sydpricken som start- och mållinje. Banorna och starttiderna kommer vi tillsammans överens om på skepparmötet.

Amiralshamnen är nu Sälle-hamn!

Sälleutmärkelsen visar att föreningen värnar om miljön.
Hamnen är fortfarande avsedd endast för ESF:s medlemmar (inte gästhamn). Vi kommer inte att skylta med saken eftersom bara medlemmar har rätt att använda hamnen och alla tillgångar där.
Föreningens medlemmar uppmanas att också personligen bli Sop-Sälle-medlemmar! Till förmånerna hör då rättigheten att använda Håll skärgården ren rf:s sopstationer och toaletter runt om i Finlands skärgård, ett Sop-Sällemärke att klistra på båten som bevis för medlemsskap och tidningen Sälle som berättar om miljöfrågor, tömningsanläggningar etc.

Länk till Håll Skärgården Ren

Nattvaktsinhoppare

Hej! Om det finns intresserade av att vara nattvaktsvikarier/inhoppare kan man kontakta mig. Om någon behöver hjälp med sin vakttur, meddelar jag de frivilligas konktaktuppgifter och de inblandade kan sinsemellan komma överens om hur man gör/ersätter. Nattvakter måste vara 18 år och medlemmar i ESF. Man når mig via eposten Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Onsdagsseglingarna kör igång 16.5!

De traditionella onsdagsseglingarna kör igång från och med 16.5! Kom ihåg att läsa igenom seglingsinstruktionerna, kolla bankartan och anmäla er. Det ser ut att bli soligt och varmt väder, det vill säga också perfekt för att bara följa med seglingarna från Pavens eller Harrys terrasser.

Mera info och anmälning

Möjlighet till provtryckning av båtens gassystem

Provtryckning av båtarnas gassystem görs i hamnen av firman Wilhtom tisdagen 29.5. från kl 17 framåt. Priset 60€/båt betalas kontant med jämna pengar. Anmälningar per mail senast torsdagen 24.5. till Liisa Kutinlahti, liisa(ät)kutinlahti.com. Provtryckningen tar ca ½ h per båt. En tidtabell för arbetet läggs upp på anslagstavlan söndagen före granskningen.

Hemsidan förnyad 24 april 2018

Som du ser har hemsidan fått en ny sidmall! Det stående innehållet är så gott som oförändrat, men kanske lite omgrupperat.  Skicka klagomål till viveca45 (ät) live.com om det är något du saknar eller har svårt att hitta. Vår förhoppning är att det ska vara lätt att orientera sig på webbsidorna och enkelt att hitta vad man söker. Sidmallen borde fungera bra också på telefoner och läsplattor.

- Under de fyra menyerna Föreningen, Verksamhet, Nyheter och Kalender borde du hitta vad du söker. När du pekar på en meny öppnar sig undermenyerna på sidan om, i vissa fall t.o.m. flera underavdelningar - prova!

- Inläggen hittar du i det breda text- och bildfältet. I högerspalten syns de senaste ändringarna i artiklarna

- En knapp för ansökning om medlemskap i ESF finns under senaste ändringar

-Under Bli medlem-knappen finns en nyhet - Vindmätaren som visar aktuell vindstyrka och -riktning på Pentala! Vindmätaren är en gåva till ESF:arna av Marita och Arne Lemström

- Facebook-knappen och en länk till vår sponsor Aktia avslutar högerspalten.

Släckar- och flytvästgranskning 2018

Brandsläckargranskning ordnas 15.5 i Amiralshamnen med början kl 17. Betalning på plats.

Samtidigt Flytvästklinik - du lär dig hur man kontrollerar sin uppblåsbara flytväst.

Ta med familjens/besättningens flytvästar, en av varje modell!

Sjösättning 1 flyttad till 26.4

På grund av isläget har den första sjösättningen flyttats till torsdagen den 26 april. De som redan har anmält sig till 19 april behöver inte göra någon ny anmälning. De kontaktas separat.

ESF medlemmar välkomna att delta i NJK:s kurser

Välkommen att delta i NJK:s kurser och programkvällar våren 2018. Anmälan sker via njk.fi.

Mera info får du vid behov av:
Pata Andersson, pata_andersson(at)hotmail.com

Seglingsligan 2018

Seglingsligan är här igen större än någonsin förr!

Deltävlingarna 2018:
15-17.6 Mariehamn
20-22.7 Vasa (Wasa Segelförening 140 -år)
17.-19.8 Helsingfors, Drumsö (Uiva-båtmässan)

Nattvaktsbokning 2018

Bokningen av nattvaktsturer för sommaren öppnas i Amiralshamnen lördagen den 24 mars kl 12.00-15.00. Där kan man köa för att få just sina favoritnätter bokade och Amiralshamnskommittén bjuder på kaffe under tiden. Från och med den 25 mars öppnas bokningen som vanligt på hemsidan och denna möjlighet är öppen fram till den 15 april. Efter det fördelas nattvaktsturer åt de som inte själva har bokat. Samtliga som har bryggplats i Amiralshamnen är skyldiga att delta i vaktandet med två turer. De som har flera än en bryggplats vaktar tre turer.

Seglingsligan 2018

Välkommen till Finska Seglingsligan 2018!
Följande 16 klubbar som hör till SBF har anmält sig till ligan:

Itämeren Purjehtijat Ry.
SF Wasa Segelförening
SPS Suomalainen Pursiseura
HSS Helsingfors Segelsällskap
Vaasan Merenkyntäjät
NJK Nyländska Jaktklubben
TPS Turun Pursiseura
ÅSS Åländska Segelsällskapet
MSF Mariehamns Seglarförening
RPS Rauman Purjehdusseura
HSK Helsingfors SegelklubbFNST Finnish Navy Sailing Team
EPS Espoon Pursiseura
BS Brändö Seglare
ASS Airisto Segelsällskap

Det finns ännu två platser att fylla, men mer info ges under båtmässan i Helsingfors den 10.2 på förbundets avdelning.

Meddela adressändring!

Det har framgått att väldigt många ESF:are har bytt adress, mejladress eller telefonnummer.

Kom ihåg att meddela kansliet/sekreteraren om alla ändringar! I Skjulet kan/ska du införa dina ändringar själv, men kontakta kansliet om du har glömt hur man gör.

På planerna finns att införa möjlighet att via hemsidans framsida ge respons på olika saker.