Esbo Segelförening

Nyheter

Båtlyft i Amiralshamnen 2017

Här är datumen för höstens båtlyft
Lördag 16/9 från kl 7.00
Lördag 30/9 från kl 7.00
Söndag 15/10 från kl 7.00

Anmälning öppnas inom kort på hemsidan

ESF-laget i seglingsligans etapp 2

ESF-laget seglingsligan 19-20.8.2017 består av Bettina Lemström, Peppi Karlemo, Lotta Lemström och Maria Klemetz.

Alla tummar upp!

Seglingsligan i Helsingfors 19-20.8

Ur pressmeddelande:

Finska Seglingsligan:
Med hjälp av North Stream seglas det nästa veckoslut, den 19–20 augusti, den andra av tre deltävlingar i Helsingfors på Ärtholmen!
Deltävligen startar i spännande tecken. Nyländska Jaktklubben NJK, som även vunnit Ligan de två senaste åren, håller täten tätt följd av Åländska Segelsällskapet ÅSS. På tredje plats har vi Esbo Segelförening ESF.
Finska Seglingsligan består av tre deltävlingar år 2017. Serien når sin höjdpunkt med sluttävlingen, som seglas i närheten av Södra hamnen i Helsingfors den 7.–8. Oktober.

Länk till hela meddelandet

A14I0142N CopyMinskad

Fina ESF-resultat i Airisto Regatta

Lucas Mesterton finsk mästare i Laser Standard!

Martin Baltschdeffsky fjärde i samma klass.

Nuutti Laine och Adele Järvi sexa och sjua i Lasre Radial.

I Optimistklassen blev Simon Karlemo tvåa, Frans Järvi sjua.

Flera ESF:are i Optiklassen, också de spanska gästerna deltog med framgång!

Resultat

 

Kappseglingar i stark vind 5 och 6 augusti 2017, korrigering

Barösund Runt på lördag med många deltagande ESF:are. FinnFun tvåa, Sabrina femma. Resultat.

Komplettering: Barösund Runt tävlades i två lys-klasser. I stora klassen var FinnFun andra och Imppu B femte. I lilla klassen tog ESF dubbelseger med Sabrina som etta och Blanka som tvåa! 

Pentala Runt med 606:or och ännu lättare båtar. Lasse Lindell bästa Optimist, Team Kolster bästa 606. Övriga Resultat.

Mamm- och pappsegling

VM i Optimistjolle, Thailand

Idag startar VM i Optimist. Ett av de största VM i Optimist någonsin med 62 deltagande länder. Det seglas både fleetrace och teamrace under veckan. Finland har ett starkt lag på plats i Pattaya, Thailand.

Simon Karlemo från ESF är med och representerar Finland.

Hangö-regattan 2017

Grattis Nicke och Emil, grattis också till era besättningar!

LYS1 2:a Nils Rostedt, Xelina Korrigering: Hangö har klåpat igen! På nätet hade man läget efter 2 seglingar som totalresultatet! Xelina blev 4a totalt och fick pris enligt det!

Albin Express-Class 1:a Emil Lindblom, Sara

ESF:s lag trea i Ligan!

Grattis Saara Tukiainen, Emilia Winqvist, Jakob Eklund och Victor Mesterton!

Länk till resultat

Seglingsligan, pressmeddelande

Segling och Båtsport i Finland rf, pressmeddelande
Kampen om mästerskapet i finländska Seglingsligan startar!
Den finländska Seglingsligan startar inkommande veckoslut, den 1–2. Juli, i Mariehamn.
Denna första av tre deltävlingar kan vara avgörande för den deltagande klubben för att vinna huvudvinsten som är att få delta och representera sin klubb samt Finland i Nord Stream Race år 2018.
Årets ligatävling har vuxit till sig och kampen och nivån har blivit hårdare. 12 lag deltar och tävlar i tre deltävlingar som alla seglas med likvärdiga J/70-båtar.Med bland lagen finns Nyländska Jaktklubben som vunnit ligamästerskapet redan två gånger, men även klubbar som deltar för första gången. Brändö seglare är nu med för första gången med sin kapten Mattias Lindfors som har seglat i Olympiska Spelen i London 2012.

- Vi har i vårt lag kunniga seglare från olika båtklasser. Alla vet vad som skall göras och vi seglar definitivt för att vinna. En tävling är alltid en tävling och vi seglar för fullt, säger Lindfors.
Kaptenen för Nyländska Jaktklubben, Olympiska bronsmedaljören Georg ”Tusse” Tallberg, väntar med iver på att ligan skall starta.
- Ålänningarna har haft möjlighet att träna på hemmavatten, men jag tror nog att vårt lag kommer att segla i täten. Vi har med oss unga, ivriga samt mycket kunniga seglare och med i laget finns också två damer som även håller styr på oss grabbar, berättar Tallberg.
Efter Mariehamn är de följande deltävlingarna i Helsingfors den 19–20 augusti vid Ärtholmen och den 7–8. oktober vid Södra Hamnen.
Seglingsligan sänder aktivt på Facebook: https://www.facebook.com/purjehdusliiga/ #purjehdusliiga
Följ med ligan med hjälp av SAP seglinsanalytik via sapsailing.com. Seglingsligans hemsidor: http://spv.fi/purjehdusliiga/ Ligan internationellt: Sailing Champions League, http://sailing-championsleague.com/
Finska Seglingsligans samarbetspartners: Nord Stream, Gazprom, SAP, Evli, Freja, Henri Lloyd, Mercedes-Benz och Roltrade.
Som bilaga följer bilder för publicering från Seglingsligans deltävling i Mariehamn 2016. Bildkredit: Kim Öhman
Tilläggsuppgifter: Gedi Lindahl, Finska Seglingsligan, projektchef: Mobil 050 523 1852, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Finska Seglingsligan är en Fleet-race aktig tävlingskoncept mellan seglingsklubbar. I Finland seglas år 2017 tre deltvälingar med J/70 båtar. Varje race tar beroende av väderleksförhållandena ca 10–15 min i anspråk. Segling och Båtsport i Finland anordnar tävlingarna i år tillsammans med Åländska Segelsällskapet och Nyländska Jaktklubben. Tilläggsuppgifter: http://spv.fi/purjehdusliiga/

Finländska Seglingsligan 2017

ESF deltar i Finländska Seglingsligan 1-2.7 i Mariehamn. Följ med hur våra ungdomar klarar sig mot 11 andra båtlag! Plats för vadslagning om vem som vinner?

ESF lag i Mariehamns deltävling består av Saara Tukiainen, Emilia Winqvist, Victor Mesterton och Jakob Eklund.

Följ med tävlingarna och resultaten så gott som i realtid: sapsailing.com.

Facebook: Suomen Purjehdusliiga – Seglingsliga

Hemsida: http://spv.fi/purjehdusliiga/ (hemsidan på svenska kommer snart)

Torsdagsträning i 606

606-träning i kortbanesegling ordnas på torsdagskvällar utanför Amiralshamnen. Man kan även delta utan egen besättning och båt eftersom vi delar in deltagarna i båtlag som tävlar mot varandra. Träningen börjar med skepparmöte kl. 18 i Amiralshamnen.

Förhandsanmälan av minst 4 seglare samt 2 båtar krävs senast dagen före träningen för att träningen skall bli av. Anmälningen kan göras via bifogade länk, som också finns på ESF:s hemsida.

Anmälning