Simon Karlemo årets juniorseglare 2017

Simon fick på SBF-galan "Yhdessä Vesillä" - "Tillsammans på vattnet" utmärkelsen Årets Juniorseglare 2017.

Grattis Simon!!

20171118 225451 Copy

Med vita byxor... Text&foto: Daniela Andersson

I affärsmagasinet Forum nr 9/2017 finns en läsvärd artikel Med vita byxor och marinblå blazer, skriven av Daniela Andersson. ESF-medlemmarna Henrik Andersin och Johan Gärkman figurerar i artikeln. Henrik Andersin har mycket intressant att berätta om dresskoden i diverse internationella segelklubbar.

Forum_9_17_stilbiten_Med_vita_byxor_och_marinbla_blazer.pdf

Klädkoden på ESF:s föreningsmöten föreskrev ännu i början av 1980-talet "mörk kostym", efter det har traditionen förfallit.

Aktia på höstmötet

I samband med höstmötet 17.11 berättar Aktia om fondsparande under rubriken

Norden, Europa eller Världen? Hurdana vindar blåser i världsekonomin och på placeringsmarknaderna?

Direktör Sam Olin, Aktia Premium Banking

Välkomna!

Har du uppgett rätt e-postadress?

I går 26.10 gick det ut ett nyhetsbrev "ESF - vi seglar" per e-post.

En ny funktion har införts - vi får meddelande om vilka mejl som inte har gått fram. I går kom det över 50 sådana meddelanden!

Om du inte fick ett nyhetsbrev i går var snäll berätta din aktuella mejladress för webteamet! viveca45(at)live.com.

Kölbåtsträff med H-båten 1.11.2017

Benny Törnroos visar en en film om H-båtens historia onsdagen den 1.11.2017 i Clara i Amiralshamnen.
Filmen är 25 minuter lång och den kommenteras på plats av av ingen mer eller mindre än Hans Gropp tillsammans med Rolf Kokkola.
Benny bjuder förutom på filmen även på lite smått och gott till kaffet!
Filmförevisningen börjar kl 18.30. Om någon värmer bastun kan vi bada klockan 17.30.
Välkomna!

Hbåt

Höstmöte och middag 17.11.2017

ESF:s medlemmar kallas till höstmöte fredagen den 17 november 2017 kl. 18.30 på Vikingaborg, Sommarövägen 8.

På mötet behandlas stadgeenliga ärenden och styrelsens förslag till nya stadgar för ett andra godkännande. Utdelning av pris och utmärkelser. Förslag om utnämning av hedersmedlem och utdelning av större förtjänsttecken.

Aktia bjuder på skumpa i samband med ett kort placeringsinfo efter mötet.

Middagen tillreds av vår kock Hencca Vilén
Förrätt: Matig sallad med dressing
Varmrätt: Fiskseljanka med bröd och smetana
Dessert: Kaffe med äppelpaj och vaniljsås

Pris 25 €/pers. Kontant betalning, inte kort.

Obs! egna måltidsdrycker

Anmälning till middagen på hemsidans kalender senast den 13 november 2017 (www.esbosegelforening.fi/Kalender/Anmälan till evenemang)

Hjärtligt välkomna!

Meddela adressändring!

Det har framgått att väldigt många ESF:are har bytt adress, mejladress eller telefonnummer.

Kom ihåg att meddela kansliet/sekreteraren om alla ändringar! I Skjulet kan/ska du införa dina ändringar själv, men kontakta kansliet om du har glömt hur man gör.

På planerna finns att införa möjlighet att via hemsidans framsida ge respons på olika saker.

Dubbelseger i LYS, brons i Opti Lag FM

FinnFun, Tom Finell och Xelina, Nicke Rostedt tog dubbelseger i KoPus Kaksinpurjehdus 10.9!

Länk till resultat

ESF 1 på bronsplats i Optimist Lag FM efter HSK guld och HSK NG silver.

ESF 1: Frans Järvi, Lasse Lindell, Leevi Tarjanne, Simon Karlemo och Nuutti Laine.

Länk till resultat