Esbo Segelförening

Nyheter

Finländska Seglingsligan 2017

ESF deltar i Finländska Seglingsligan 1-2.7 i Mariehamn. Följ med hur våra ungdomar klarar sig mot 11 andra båtlag! Plats för vadslagning om vem som vinner?

ESF lag i Mariehamns deltävling består av Saara Tukiainen, Emilia Winqvist, Victor Mesterton och Jakob Eklund.

Följ med tävlingarna och resultaten så gott som i realtid: sapsailing.com.

Facebook: Suomen Purjehdusliiga – Seglingsliga

Hemsida: http://spv.fi/purjehdusliiga/ (hemsidan på svenska kommer snart)

Extra besiktning torsdagen den 29.6.2017 kl. 17-

Den kalla försommaren har försenat rustandet av båtarna i år. Många har inte hunnit till de ordinarie besiktningsturerna och därför ordnas en extra besiktningsomgång efter midsommar.

Anmäl dig så att man vet hur många besiktningsmän det behövs och när de kan gå hem. Anmäl här.

Kontakt Lasse Ingvall lasse at ingvall.fi 0500451975

Torsdagsträning i 606

606-träning i kortbanesegling ordnas på torsdagskvällar utanför Amiralshamnen. Man kan även delta utan egen besättning och båt eftersom vi delar in deltagarna i båtlag som tävlar mot varandra. Träningen börjar med skepparmöte kl. 18 i Amiralshamnen.

Förhandsanmälan av minst 4 seglare samt 2 båtar krävs senast dagen före träningen för att träningen skall bli av. Anmälningen kan göras via bifogade länk, som också finns på ESF:s hemsida.

Anmälning

Amiralshamnstalko 27.5

På lördag 27.5 kl 9 har vi traditionellt talko i Amiralshamnen. Vi städar och snyggar upp hamnen och fortsätter med upprustningen av strandbastun.

Amiralshamnskommittén bjuder på traditionsenlig soppluch efter talkot.

Välkommen med att delta i talkot och träffa andra ESF:are!

Strandbastun - talko 29 april

Välkomna! Bastun och omgivningen snyggas upp!

19 mars 2017 började det! Daije borrar.

Daije och Lasse borrar

Släpa stock

släpa 18 mars

Dragtalko

Dragtalko 18 mars

Stefan och Daije släpar

Stefan o Daije släpar 18 mars

Bryggdelar på isen

Bryggdelar på isen 18 mars

Daije och borren

Daije och borren 19 mars

Bult genom hål

Daije o Göran 19 mars

Lasse med släggan

Lasse med släggan 19 mars

Fundamentet klart!

Fundamentet 19 mars

Bastun i bakgrunden

Bastu i bakgrunden

25 april 2017:

25 april

 

Extra sjösättning 28.4.

P.g.a. den kalla påsken ordnar vi ett ytterligare sjösättningstillfälle före Valborg, fredagen den 28 april kl 12. Anmälning som vanligt via kalendern. De som redan har anmält sig till senare sjösättning och i stället vill sjösätta 28.4 bedes kontakta Stefan Sandås, stefan.sandas(ät)gmail.com.

Kom på talko till Amiralshamnen!

Den 29.4. kl. 10 ska röda strandbastun piffas upp. Vi bygger nytt brygglock och terrass, städar i och runt bastun, hugger ved och kanske mer. Kom och hjälp till så att vi igen får strandbastun i användbart skick!

Den 27.5. kl 9 blir det traditionellt städtalko i Amiralshamnen.

Seglingsligan 2017

Tredje säsongen för Finlands Seglingsliga kör igång den 1-2.7 i Mariehamn. De följande deltävlingarna går i Helsingfors den 19-20.8 och finalen 7-8.10. Alla deltävlingar seglas i J70-klassen med 4-personers besättning.
Efter framskjutna placeringar i Ligan 2015 (4:e) och 2016 (3:e) siktar ESF på att även i år vara med och kämpa om Ligamästerskapet. Om du är intresserad av att representera ESF i årets ligaseglingar, så ta kontakt med Henrik Eklund (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) före utgången av maj.

ESF har också en plats till Europa Liga-kvalet i St. Petersburg den 11 – 13.8. Intresserade besättningar kan höra av sig till Henrik.

Nattvaktsanmälningen

Från och med 19.3 kan bryggplatsinnehavarna anmäla sig till sommarens nattvaktsturer.

Logga in först. Välj sedan i Användarmeny i högerspalten "Boka nattvaktstur". Listan börjar 24.4 och du kan gå framåt i kalendern med de små kruxarna ovanför datumlistan. Välj först ett datum och slutför bokningen, sedan det andra datumet och slutför (det går inte att boka/slutföra två datum på en gång)

Observera att ett båtnamn krävs för att bokningen ska gå att genomföra.

I menypunkten "Dina nattvaktsturer" i användarmenyn ser du dina egna bokningar.

Radarkurs för båtfarare i Åbo 25-26.3.2017

Aboa Mare gör per e-post reklam för en radkurs:

Radarkurs för båtförare

Båtsäsongen och sommaren närmar sig med stormsteg! Nu har du möjlighet att delta i Radarkursen för båtförare, som börjar nästa veckas lördag 25.3.2017. På kursen övar man radaranvändning i olika väderleksförhållanden, t.ex. i dimma.

Målet med kursen är att lära sig grunderna för användningen av radare i samband med navigering och vid positionsbestämning. Med hjälp av radare kan man förhindra kollisioner till sjöss. I simulatormiljö är det tryggt att öva radaranvändning i till och med 20 knops hastighet!


Målgrupp

Båtförare och båtklubbars medlemmar
Innehåll

Radarens funktion, radarbild och störningar i den, radarbild - olika framställningssätt, radarinställningar, positionsbestämning med hjälp av radar, styrning av båten med hjälp av radar, radar och sjövägsreglerna.
Arbetsformer

Teori och praktiska övningar i simulatorn.
Tidpunkt och plats

Kursen ordnas 25-26.3.2017 i Aboa Mare, Åbo.
Pris

186 € (inkl. moms)

Aboa Mare erbjuder examensutbildning och fortbildningskurser inom sjöfartsbranschen. På andra stadiet utbildar vi vaktstyrmän och vaktmaskinmästare vid Axxell. På tredje stadiet utbildar vi sjökaptener och sjöingenjörer vid Yrkeshögskolan Novia. Vidare erbjuder Aboa Mare fortbildning för både yrkessjömän och fritidsbåtförare. I utbildningen och fortbildningen används förstklassiga simulatorer som Aboa Mare är med och utvecklar. Aboa Mare erbjuder säker och miljömässigt hållbar fortbildning. Simulatorerna används förutom i fortbildningen också i olika forsknings- och utvecklingsprojekt inom sjöfartsindustrin​.

Facebook Youtube Twitter Linkedin Instagram

Aboa Mare, Hertig Johans parkgata 21, 20100 Åbo, Finland. Kontakta oss

Adresskälla: Aboa Mares förteckning över båtklubbar

www.aboamare.fi

Kappseglingskurs, särskilt för damer 17-18.6

Det har efterlysts en kappseglingskurs för vuxna och efter senaste sommarens positiva erfarenheter har vi beslutat arrangera en kurs för medlemmar veckoslutskurs 17. – 18.6 på Paven. Förutsättningen för deltagande i kursen är att man behärskar seglingsgrunderna och målsättningen är att deltagarna lär sig handskas med en mindre kölbåt så bra att de efter kursen kan delta i föreningens interna kappseglingar antingen som rorsman eller besättning. Priset för kursen är 160€ (lunch ingår i priset).

Som dragare och kontaktperson för kursen fungerar Henrik Eklund (henrik.eklund2002(ät)gmail.com)

Anmälning till kursen

Årsmöte med vårmiddag 24.3.2017

Medlemmarna kallas till årsmöte fredagen den 24 mars 2017 kl. 18.30 på Vikingaborg, Sommarövägen 8.

På mötet behandlas de ärenden stadgarna föreskriver och styrelsens förslag till nya stadgar för första gången. Dessutom utdelas kappseglingsjetonger och förtjänsttecken.

Stadgeförslaget finns till påseende på webbsidan och utskrivet i Clara från och med tisdagen den 21.3.

Anmälning till middagen efter mötet på webbsidan senast den 19.3.

Efter dettta datum direkt till H.Vilén 0503098449 vilen.henrik(at)kolumbus.fi.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen